Jajka
sucha krakowska z szynki i kapary
30 minut
3 osoby
Łatwy
w przygotowaniu
Składniki
  • 12 plastrów krakowskiej z szynki Olewnik
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 12 dużych kaparów jabłkowych – ewentualnie kilka więcej do masy jajecznej jeśli lubisz ich smak
  • 1 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz
Przygotowanie
1

Przygotowanie: 6 jaj przekrój na pół, wyjmij żółtka i przełóż je do pojemnika blendera, dodaj 4 całe jajka, majonez i ewentualnie kilka kaparów, zmiel na jednolitą masę, dopraw solą i pieprzem.

2

Krakowską rozłóż na blaszce wstaw do rozgrzanego do 180 st piekarnika na 5-8 minut, jajka napełnij masą dołóż chips z krakowskiej i przekrojonego na pół kapara.

#olewnik