Traditional Polish Kabanos sausage
in puff pastry
45 minutes
3 osoby
Średnio trudny
w przygotowaniu
Ingredients
  • Kabanosy staropolskie
  • Ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • Sezam
  • Składniki na dip miodowo - musztardowy:
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
Preparation
1

Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski o grubości 1 cm. Przed zawinięciem każdego kabanosa staropolskiego, każdy pasek ciasta składamy wzdłuż i owijamy kabanosy. Koniec każdego - w ten sposób owiniętego kabanosa staropolskiego - smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniki w temperaturze do 180 st., przez około 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy sezamem.

2

Wszystkie składniki dipu połączyć, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić sokiem z cytryny.

Smacznego!

#olewnik

Post your photos with our products, tag #olewnik_food_has_meaning, and find your photo in the gallery.

The website uses cookies to provide services in accordance with Privacy policy. You can independently define the conditions for storing or accessing cookies in your browser.